Genezingen
Start Omhoog Karakter Vaticanum II Zaligverklaring Genezingen

 

Start
Omhoog

Enkele genezingen

Toegeschreven aan de voorspraak van de heilige Josemaría Escrivá

De verdwijning van een tumor

(Spanje, 1976)

Zuster Concepción Boullón, Karmelietes, leed aan pijnlijke tumorvormingen in de schouder, de linker voet en de duim van de rechterhand, waardoor zij aan bed werd gekluisterd. De tumoren gingen complicaties vertonen door talrijke bloedingen, zozeer dat de artsen haar opgaven. Wellicht pasten zij om die reden geen behandeling meer toe. Zuster Concepción bad nooit om haar genezing. Het waren haar medezusters die hun toevlucht zochten tot Josemaría Escrivá. Halverwege 1976, na een onrustige nacht, werd de zieke wakker en stelde vast, dat de tumor in de schouder - zo groot als een sinaasappel - en de overige tumoren waren verdwenen. Korte tijd later hielden ook de bloedingen op. De artsen stelden vast, dat het hier onmogelijk om een natuurlijke genezing ging.

(Voor de zaligverklaring goedgekeurd wonder) 

De dag van de zaligverklaring

(Spanje, 17-V-1992)

Op 17 mei 1992 wandelde Rafael, een kind van zes jaar, met zijn vader op een strand in het Noorden van Spanje. Sinds een drietal jaren had hij dikwijls last van periodes van sterk verhoogde bloeddruk, die veroorzaakt werd door vernauwing van de nierslagader. De enige oplossing was een operatie. Diezelfde ochtend zag de moeder op de televisie de plechtigheid van de zaligverklaring van Josemaría Escrivá. Zij bad intens voor de genezing van haar zoon: “nu meteen”, dacht zij, met de aandrang die eigen is aan een moeder. Op dat ogenblik kreeg de jongen enige koude rillingen, waardoor hij op het strand moest gaan liggen. Hij viel in slaap. Toen hij thuis kwam, stelde men vast dat hij genezen was.

(Verschenen in “La Nueva España” [Het Nieuwe Spanje], 5-II-2000)

Een bloedziekte

(Perú, 1994)

Hellen Katty, een jong meisje uit Perú, werd met een ernstige ziekte naar een ziekenhuis in Lima overgebracht: haar bloedplaatjes waren laag en het bloed stolde niet. Binnen enkele dagen verslechterde haar toestand. De bloedplaatjes werden alsmaar minder. De artsen verwachtten dat zij zou sterven. Een vrouwelijke dokter overhandigde de moeder van Hellen Katty een bidprentje van de zalige Josemaría. Hoewel zij hem niet kende, beval de moeder in groot geloof het leven van haar dochter bij hem aan. Tijdens de nacht trad de algehele genezing in.

(Gepubliceerd in “Semana”, een krant in Piura, Perú, 4-VI-2000)

Hij kreeg de bewegingsvrijheid terug

(Puerto Rico, 1994)

Een krachtige botsing met een jeep deed de auto van Alberto Castro tegen een elektriciteitspaal op de stoep belanden. Door de klap brak hij zijn rechter schouder, werd de zenuw geraakt en raakte hij verlamd aan een arm. Ondanks een chirurgische ingreep was zeven maanden later zijn bewegingsvrijheid definitief verdwenen: volgens de arts was de radiaalzenuw nagenoeg afgestorven. Na tien dagen lang tot de zalige gebeden te hebben, kreeg Alberto na een nacht van veel pijn en hinder de bewegingsvrijheid van de arm terug.

(Verschenen in “El nuevo día” [De nieuwe dag], Puerto Rico, 23-VI-2000)

Hij begon weer te lopen

(Spanje, 17-V-1992)

Iedereen in Cerdanyola (Catalonië) kent Josep Mas, een gepensioneerde man uit Catalonië, die in 1982 was meegesleurd door twee honden. Door de val was het scheenbeen gebroken. “Ik was voor altijd mank geworden”, zei hij. Of tenminste mank gedurende tien jaar. Op 17 mei 1992 volgde hij op de televisie de plechtigheid van de zaligverklaring van Mgr. Escrivá. Hij beval op dat moment zijn genezing aan, en toen hij opstond merkte hij, dat hij zich soepel kon bewegen. De genezing van “manke Mas” wekte grote verbazing in Cerdanyola.

(Verschenen in “Cataluña Cristiana” [Christelijk Catalonië], Spanje, 19-X-2000)

Haar oor werd genezen

(Filippijnen, 1993)

Shirley Sangalang besprenkelde per ongeluk haar rechteroor met parfum, op een dag in april 1989. Kort daarna trad er een infectie op, die langzaam maar zeker het trommelvliesmembraan aantastte, hetgeen met hevige pijn gepaard ging. De arts verklaarde, dat de hersenen aangetast konden worden. Na jarenlange vruchteloze behandelingen en alsmaar heviger pijn, beval Shirley zich in mei 1993 bij de zalige Josemaría aan. Een week later was, tot verbazing van de geneesheer, de infectie volledig verdwenen.

(Verschenen in “The Daily Tribune”, Filippijnen, 9-I-2001)

 

 

Opus Dei - Escriva Works - Romana - heilige Jozefmaria - De Boog 
Gegevens over Opus Dei 
Vaticaan - Katholiek Nederland

Nedstat Basic - Gratis web site statistieken
Eigen homepage website teller