Boeken
Start Omhoog

 

Start
Omhoog
Uncommon Faith
The Founder of Opus Dei

Boeken van de heilige Jozefmaria EscrivŠ op internet

Alle in het Nederlands gepubliceerde werken van de stichter van het Opus Dei zijn te raadplegen op internet. De nieuwe website www.escrivaworks.nl biedt ook de mogelijkheid een persoonlijk archief aan te leggen.

EscrivŠ (1902 Ė 1975) is op 6 oktober 2002 heilig verklaard. Hij wordt beschouwd als een pionier van de lekenspiritualiteit. Johannes Paulus II karakteriseerde hem bij de heiligverklaring als de heilige van het gewone leven. De geschriften van de nieuwe heilige zijn vooral gericht op de beleving en verdieping van het geloof midden in de wereld.

Op de nieuwe website www.escrivaworks.nl staan negen boeken van EscrivŠ. De Weg is met een oplage van 4,5 miljoen in 43 talen zijn meest verbreide werk. Het boek bestaat uit korte meditatiepunten die de lezer stimuleren te groeien in geestelijk leven. De Voor en De Smidse hebben dezelfde opzet. Als Christus nu langskomt, Vrienden van God en De liefde tot de Kerk bevatten preken van de heilige Jozefmaria die aansporen tot een persoonlijke ontmoeting met Christus. De heilige Rozenkrans en De Kruisweg bieden korte passages voor overweging van deze christelijke devoties. Gesprekken met mgr. EscrivŠ is een bundeling van interviews met Jozefmaria EscrivŠ in de jaren í60. Hij geeft daarin antwoord op vragen die voor een groot deel nog actueel zijn.

De boeken zijn op de website ook te raadplegen in het Duits, Engels, Frans, Italiaans, Spaans, Portugees en Zweeds. Door een druk op de knop kunnen opgevraagde passages in een van de andere talen worden weergegeven. De site heeft een zoekfunctie, waarmee de bezoeker op trefwoord teksten uit alle boeken kan vinden. Daarnaast biedt www.escrivaworks.nl extra opties als afdrukken en teksten aan bekenden sturen of invoeren in een palmcomputer. Voorts bestaat de mogelijkheid een eigen archief aan te leggen met geselecteerde teksten.

 

Boeken over het Opus Dei

Uncommon Faith: The Early Years of Opus Dei

John Coverdale beschrijft in zijn boek Uncommon Faith: The Early Years of Opus Dei (1928-1943) hoe Jozefmaria EscrivŠ zich inspant om de boodschap van de heiliging voor de leek te verspreiden onder mensen van allerlei slag en te midden van de terreur en de onzekerheden van de Spaanse burgeroorlog. Om de stichting van het Opus Dei te begrijpen is het volgens Coverdale noodzakelijk het toenmalige Spanje te kennen. Hij plaatst de gebeurtenissen rond het Opus Dei in een brede religieuze, sociale, politieke en economische context. Hij wijdt aparte hoofdstukken aan de ontwikkelingen van de Spaanse burgeroorlog en aan de tijd erna. Vervolg

Uncommon Faith (ISBN 1-889334-74-X, paperback, 400 blz.) is uitgegeven in 2003 door Scepter Publishers te New York en in Nederland verkrijgbaar bij Stichting De Boog, Utrecht.

.

Opus Dei: een onderzoek

Het Opus Dei: een politieke samenzwering; financiŽle multinational; conservatieve garde van de paus; een zwarte mythe? De journalist Vittorio Messori is als buitenstaander in de zaak gedoken. Hij heeft toegang gekregen tot alle archieven van het Opus Dei, heeft met iedereen kunnen spreken en naar zijn overtuiging openhartige reacties gekregen. In dit boek doet hij verslag van zijn onderzoek.

Het Opus Dei: een onderzoek (ISBN 90-6257-105-0, paperback, 224 blz.) is uitgegeven door Stichting De Boog, Utrecht.

.

Het Opus Dei

Naast een hoofdstuk over het leven van de Stichter, komen hier de spiritualiteit, de werkwijze en de kerkrechtelijke vorm van het Opus Dei ter sprake. Ook het leven van de leden en hoe men lid kan worden, staan duidelijk beschreven. Tevens wordt aandacht geschonken aan de activiteiten van het Opus Dei in Nederland en BelgiŽ.

Het Opus Dei: een onderzoek (ISBN 90-6597-194-7, paperback, 128 blz.) is uitgegeven door Stichting De Boog, Utrecht.

 

Uitgevers

Deze boeken zijn bij de onderstaande uitgevers te verkrijgen. Een beperkt deel is ook verkrijgbaar via de bekende internetboekhandel Amazon.

Taal Uitgeverij Taal Uitgeverij
Stichting De Boog (Nederland) Editions Le Laurier (Frankrijk)
Scepter Publishers (VS) Ediciones Rialp (Spanje)
Sinag-Tala Publishers (Filippijnen) Ediciones Palabra (Spanje)
Four Courts Press (Ierland) Libreria Beityala (Mexico)
Adamas Verlag (Duitsland) Editioni Ares (ItaliŽ)
 

Opus Dei - Escriva Works - Romana - heilige Jozefmaria - De Boog 
Gegevens over Opus Dei 
Vaticaan - Katholiek Nederland

Nedstat Basic - Gratis web site statistieken
Eigen homepage website teller