The Founder of Opus Dei
Start Omhoog Uncommon Faith The Founder of Opus Dei

 

Start
Omhoog

The Founder of Opus Dei, deel 1

The Founder of Opus Dei
volume 1
ISBN 1-889334-26-x
verkrijgbaar via
Stichting De Boog

De eerder in het Spaans en Italiaans uitgegeven biografie over de stichter van het Opus Dei is nu ook in het Engels verschenen. Dit eerste van drie delen beslaat de periode vanaf de geboorte van de heilige Jozefmaria (1902) tot aan het uitbreken van de Spaanse Burgeroorlog (1936). De andere delen gaan over de periodes 1936 – 1945 en 1946 – 1975.

De auteur, Andrés Vázquez de Prada, is jarenlang als historicus werkzaam geweest in Londen. Hij heeft werken op zijn naam over onder andere kardinaal Newman en Thomas More. Hij leerde de stichter van het Opus Dei in 1942 kennen en vergezelde hem op reizen naar Engeland. Voor bronmateriaal kon hij putten uit het historisch archief van de prelatuur van het Opus Dei. Het gaat om documenten, getuigenissen, brieven en door Escrivá met de hand geschreven cahiers met persoonlijke aantekeningen over zijn innerlijk leven. Het resultaat is een wetenschappelijk verantwoorde en boeiende uitgave die een nieuw licht werpt op het innerlijk leven van de jonge Jozefmaria, op de maatschappelijke context waarin hij leefde en op het ontstaan van het Opus Dei op 2 oktober 1928. 

 

The Founder of Opus Dei, deel 2

The Founder of Opus Dei
volume 2
ISBN 1-889334-86-3
verkrijgbaar via
Stichting De Boog

Dit tweede deel uit de Engelstalige serie van drie delen met de biografie van de Heilige Jozefmaria behandeld een van de meest opmerkelijke perioden van zijn leven: vanaf het uitbreken van de Spaanse burgeroorlog in 1936 tot zijn vertrek naar Rome in 1946. Door de felle antikatholieke onderdrukking in het republikeinse Spanje werd de heilige Jozefmaria gedwongen om zijn priesterlijke activiteiten in het geheim te verrichten, volledig bewust van het feit dat hij bij gevangenneming onmiddellijk zou worden geëxecuteerd, zoals dat 6000 priesters in de Republikeinse zone van Spanje was overkomen. De auteur van het boek doet verslag van de gevaarlijke tocht over de Pyreneeën naar de Nationalistische zone, waar de heilige zijn priesterlijke taken vrijer kon beoefenen; verslag van zijn onvermoeibare inzet om het hoofd te bieden aan de tegenwerking die het Opus Dei bedreigde. Dit boek geeft een indrukwekkend beeld van de activiteiten van deze heilige om de crisis te beteugelen die de grote gave aan de Kerk, het Opus Dei, dreigde te voorkomen.

 

The Founder of Opus Dei, deel 3

The Founder of Opus Dei
volume 2
ISBN 1-594170-26-6
verkrijgbaar via
Stichting De Boog

Droom en je dromen schieten tekort, zei eens de heilige Jozefmaria Escrivá tegen de eerste leden van het Opus Dei. Dit derde en laatste deel van de meest uitgebreide biografie over de stichter van het Opus Dei beslaat de jaren in Rome vanaf 1946 tot aan zijn dood in 1975. In het boek wordt beschreven hoe het Opus Dei de belangrijkste obstakels overwon en van een handvol leden in Spanje opbloeide tot een wereldwijd instituut met meer dan 60.000 leden en 80 nationaliteiten.

 

Opus Dei - Escriva Works - Romana - heilige Jozefmaria - De Boog 
Gegevens over Opus Dei 
Vaticaan - Katholiek Nederland

Nedstat Basic - Gratis web site statistieken
Eigen homepage website teller