Reform. Dagblad 1
Start Omhoog NRC Handelsblad NRC Handelsblad EO Boekenwijzer Trouw Friesch dagblad Reform. Dagblad 1 Reform. Dagblad 2 RKNieuws.net De geheimen van Maria Magdalena Achtergronden Da Vinci Code gnosticisme Times of London Weekly Standard Catholic News Service Chicago Sun-Times New York Daily News CNN Crisis The Da Vinci Hoax Envoy Haaretz Daily Introvigne Our Sunday Visitor Pittsburgh Post-Gazette

 

Start
Omhoog

Kerken Amerika in het geweer tegen historische roman

Kerkredactie Reformatorisch Dagblad (3 mei 2004)

WASHINGTON - Christelijke kerken, kerkleden en bijbelwetenschappers in Amerika stellen alles in het werk om de inhoud van het populaire boek ”The Da Vinci Code” te weerspreken.

Ze zijn van mening dat de bestseller, van de hand van de Amerikaanse auteur Dan Brown, verwarring zaait over de kern van het christelijk geloof. Sinds ”The Da Vinci Code” een jaar geleden verscheen, staat het in de topdrie van romans met een religieus thema. Inmiddels zijn er 7,2 miljoen exemplaren van gedrukt. De historische roman claimt dat het christendom is gebaseerd op een doofpotaffaire. De kerk zou eeuwenlang bewijsmateriaal hebben achtergehouden waaruit zou blijken dat Jezus sterfelijk was, met Maria Magdalena was getrouwd en kinderen heeft gekregen - wier nakomelingen in Frankrijk wonen.

In de afgelopen twee maanden verschenen meer dan tien boeken die de bestseller weerspreken. Ds. Erwin W. Lutzer, schrijver van het boek ”The Da Vinci Deception” (De Da Vinci-Misleiding) stelt dat het belangrijk is de inhoud van Browns roman te weerleggen, omdat deze „een directe aanval is op de fundamenten van het christelijk geloof.” Volgens ds. James L. Garlow, medeauteur van ”Cracking Da Vinci’s Code” (De Da Vinci-code gekraakt), is de bestseller „niet zomaar een onschuldig boek met een fascinerend plot. Het is geschreven om mensen te doen geloven in een incorrecte en historisch gezien onjuiste visie. En daar slaagt het in. Mensen kopen het met het idee dat Jezus niet goddelijk is en dat Hij niet de Zoon van God is.”

 

Opus Dei - Escriva Works - Romana - heilige Jozefmaria - De Boog 
Gegevens over Opus Dei 
Vaticaan - Katholiek Nederland

Nedstat Basic - Gratis web site statistieken
Eigen homepage website teller