RKNieuws.net
Start Omhoog NRC Handelsblad NRC Handelsblad EO Boekenwijzer Trouw Friesch dagblad Reform. Dagblad 1 Reform. Dagblad 2 RKNieuws.net De geheimen van Maria Magdalena Achtergronden Da Vinci Code gnosticisme Times of London Weekly Standard Catholic News Service Chicago Sun-Times New York Daily News CNN Crisis The Da Vinci Hoax Envoy Haaretz Daily Introvigne Our Sunday Visitor Pittsburgh Post-Gazette

 

Start
Omhoog

Zie ook het bericht hierover van Our Sunday Visitor

Amerikaanse schrijfster kraakt bestseller ´The Da Vinci Code´

rknieuws.net, 25 maart 2004, Roderick Vonhögen

Amy Welborn

BRUSSEL (KerkNet/CNS) –De Amerikaanse schrijfster Amy Welborn uit in een nieuw boek scherpe kritiek op de bestseller ´The Da Vinci Code´ van Dan Brown. Volgens dat boek zouden de evangeliën niet het ware verhaal over Jezus vertellen. ´Pseudo-geschiedschrijving en speculatie´, aldus Amy Welborn.

Het boek ‘The Da Vinci Code’ van Dan Brown, al maanden een absolute bestseller in de Verenigde Staten, dankt zijn succes vooral aan de controversiële stelling dat de evangeliën niet het ware verhaal over Jezus vertellen en dat Jezus zou getrouwd zijn geweest met Maria Magdalena.

Hij zou haar hebben aangesteld om een feministische spirituele beweging te leiden. Brown zelf heeft er geen moeite mee toe te geven dat het hem niet te doen was om een historisch verslag te brengen, maar vooral om de lezer een aangenaam en spannend verhaal te vertellen.

Pseudo-geschiedschrijving

Amy Welborn, jarenlang medewerkster van Catholic News Service en momenteel columniste van het Amerikaanse Our Sunday Visitor, publiceert nu ‘De-Coding Da Vinci: The Facts Behind the Fiction of the Da Vinci Code’. In dat boek rekent ze genadeloos af met de slordige interpretatie van gegevens in de The Da Vinci Code

Zo beweert Brown dat Da Vinci zijn kunst zou gebruikt hebben om geheime kennis over de heilige Graal te communiceren, dat de eerste christenen Jezus niet als goddelijk beschouwden en dat de katholieke Kerk duizenden teksten over de menselijkheid van Jezus geheim hield.

Welborn wil met haar boek afrekenen met “de speculatie, de esoterie en de pseudo-geschiedschrijving” van De Da Vinci Code en vele andere gelijkaardige boeken.

 

Opus Dei - Escriva Works - Romana - heilige Jozefmaria - De Boog 
Gegevens over Opus Dei 
Vaticaan - Katholiek Nederland

Nedstat Basic - Gratis web site statistieken
Eigen homepage website teller