Getuigenissen
Start Opus Dei Veel gestelde vragen Plaats in de kerk Escrivá de Balaguer Heilig leven Getuigenissen Controverse Contact Sitemap

 

Start
Video's
Kardinaal Simonis
Kardinaal Ratzinger
Johannes Paulus I
Pausen
Moeder Teresa
Oscar Romero
Victor Frankl
Kardinaal Franz König
Kardinaal Lehmann
Janne Haaland Matlary

Vele vooraanstaande mensen dragen het Opus Dei een warm hart toe. Dit deel van de website bevat getuigenissen over het Opus Dei van ook in Nederland bekende mensen.

Johannes Paulus I
"Toen in 1957 een belangrijk persoon Escrivá gelukwenste omdat een lid benoemd was tot minister in Spanje, ontving hij dit antwoord; “Wat kan het mij schelen of hij minister of straatveger is. Wat mij interesseert is dat hij door zijn werk geheiligd wordt.” In dit antwoord komt de persoonlijkheid van Escrivá en de geest van het Opus Dei tot uitdrukking: dat iemand zich heiligt door zijn werk, misschien wel als minister, wanneer hij op die plaats is gesteld, maar dat hij zich werkelijk heiligt. De rest telt nauwelijks mee."
Pater Brian Kolodiejchuck, m.c., postulator van het zaligverklaringsproces van Moeder Teresa
"De betrokkenheid van zowel de stichter van het Opus Dei als van Moeder Teresa was geworteld in het geloof, dat hen in staat stelde Christus te ontdekken in iedere mens."
Mgr. Oscar Romero
"Ik had het geluk monseigneur Escrivá persoonlijk te kennen. Aan hem dank ik de bemoediging en de kracht om trouw te zijn aan de onveranderlijke leer van Christus en de Rooms-katholieke Kerk..."
Kardinaal Franz König
"Ik heb de zalige Escrivá in Rome leren kennen tijdens het Tweede Vaticaans Concilie. Men had mij gezegd dat hij de rol van de leken in het dagelijkse leven, in de beroepen, stimuleerde om zo te bereiken dat de Kerk in de wereld aanwezig zou zijn door de leken en niet door de priesterboord of de bisschoppelijke sjerp. Het was een man die naar mijn mening een grootsheid van geest uitstraalde. Hij interesseerde zich voor het Concilie, ik wist dat hij veel reisde en dat hij zeer geïnteresseerd was in het apostolaat van de leken. Hij sprak veel over wat er in de hele wereld gebeurde en al snel realiseerde ik me dat hier sprake was van een Kerk die leefde."
 

Mgr. Oscar Romero
"Ik had het geluk monseigneur Escrivá persoonlijk te kennen. Aan hem dank ik de bemoediging en de kracht om trouw te zijn aan de onveranderlijke leer van Christus en de Rooms-katholieke Kerk..."

 

Voor getuigenissen van leden van het Opus Dei kunt u terecht op de officiële website www.opusdei.nl. Hier staat ook de video die hieronder wordt getoond, maar dan met de Nederlandse ondertiteling: "Restauratrice Maylis, in gesprek met God".

 

Opus Dei - Escriva Works - Romana - heilige Jozefmaria - De Boog 
Gegevens over Opus Dei 
Vaticaan - Katholiek Nederland

Nedstat Basic - Gratis web site statistieken
Eigen homepage website teller