Guadelupe Ortiz
Start Omhoog Álvaro del Portillo Isidoro Zorzano Montserrat Grases Eduardo Ortiz Guadelupe Ortiz Ernesto Cofińo Toni Zweifel José Maria Hernández Encarnita Ortega

 

Start
Omhoog

Het zaligverklaringsproces van een vrouw die nauw samenwerkte met de Opus Dei-stichter Josemaría Escrivá is officieel geopend.

Katholieknederland.nl // Zenit.org
20 november 2001

Guadalupe Ortíz de Landázuri

Kardinaal Antonio María Rouco, aartsbisschop van Madrid, opende op zondag 18 november tijdens een plechtige mis het proces van de lerares Guadalupe Ortíz de Landázuri uit Madrid.

Ortíz (1916-1975) was één van de eerste vrouwen die lid werden van het Opus Dei. Ze begon het apostolische werk van deze prelatuur in verschillende Spaanse en Mexicaanse steden.

In Mexico gaf ze zes jaar les aan jonge boerenvrouwen. In Spanje was ze docent scheikunde. In dit vak promoveerde ze aan de Universiteit van Madrid in 1965.

Collega’s en studenten prezen haar om de kwaliteit van haar lessen en haar aimabele aandacht voor iedereen, zegt een biografie die in opdracht van Opus Dei werd geschreven.

Wegens een hartkwaal moest Ortíz in 1975 het lesgeven staken. Kort daarna overleed ze.

Vorig jaar werd in het bisdom Pamplona het zaligverklaringproces van haar broer, Eduardo Ortíz, geopend. Ook hij was lid van het Opus Dei. Eduardo stierf in 1985.

 

Opus Dei - Escriva Works - Romana - heilige Jozefmaria - De Boog 
Gegevens over Opus Dei 
Vaticaan - Katholiek Nederland

Nedstat Basic - Gratis web site statistieken
Eigen homepage website teller