Montserrat Grases
Start Omhoog Álvaro del Portillo Isidoro Zorzano Montserrat Grases Eduardo Ortiz Guadelupe Ortiz Ernesto Cofiño Toni Zweifel José Maria Hernández Encarnita Ortega

 

Start
Omhoog

Montserrat Grases werd op 10 juli 1941 in Barcelona geboren in een diep gelovig gezin. Met haar acht broers en zusjes werd zij door haar ouders opgevoed in een sfeer van oprecht geloof en respect voor elkaars vrijheid.

Na haar middelbare school ging zij studeren aan de gemeentelijke vakopleiding voor vrouwen in Barcelona.

In 1957 voelde zij dat God haar riep om in het Opus Dei de heiligheid te zoeken in het gewone christelijke leven; na het nodige advies gevraagd te hebben, vroeg zij om toelating tot het Werk. Haar inspanning om heilig te worden werd gekarakteriseerd door haar liefde tot de heilige Mensheid van Christus, haar eucharistische vroomheid, haar devotie tot de heilige Maagd, haar grote nederigheid en de moeite om dienstbaar te zijn aan anderen. Zij wist God te ontmoeten in haar studie en werk door die tot in details met liefde te vervullen.

In juni 1958 werd aan een been botkanker geconstateerd. De hevige pijnen die daarmee gepaard gingen wist zij kalm te dragen. Tijdens haar ziekte toonde zij een aanstekelijke blijdschap die zij nooit verloor en een groot vermogen om vriendschap te sluiten dat voortkwam uit haar ijver voor de zielen. Daarmee heeft zij veel vriendinnen en studiegenoten dichter bij God gebracht. Zij stierf op Witte Donderdag 26 maart 1959.

In 1962 is in Barcelona haar zaligverklaringproces begonnen.

Een biografie over Monsterrat in de Nederlandse taal is verkrijgbaar bij Stichting De Boog.

Video: Montse Grases: Una chica común y corriente

Deel 1

Deel 2

Deel 3

Deel 4

Deel 5

 

Opus Dei - Escriva Works - Romana - heilige Jozefmaria - De Boog 
Gegevens over Opus Dei 
Vaticaan - Katholiek Nederland

Nedstat Basic - Gratis web site statistieken
Eigen homepage website teller